hagenpoortschool, deventer

Deze interne verbouwing is in 2 fases gerealiseerd.

De eerste opgave ( 2005) betrof het realiseren van een 8e lokaal. Een interne reshuffling  en een paar slimme ingrepen maakten dit mogelijk;

Er is een tussenverdieping in de hoge gang van de begane grond gemaakt. Hier is er plek voor leerlingwerkplekken, een bibliotheek en bergruimte. Door aan weerszijden hiervan openingen te maken is er contact gelegd tussen lokalen enerzijds en aula anderzijds. Bij voorstellingen werkt dit tevens als een “balkon”. De plafonds in de lokalen zijn verhoogd, waardoor er ruimte ontstond voor entresols voor computerwerkplekken. Er zijn nieuwe toiletten op de binnenplaats aangebouwd.

Een tweede tussenverdieping op de gang van de 1e verdieping leverde nog meer werkruimte op.

 

De 2e fase ( 2012) betrof het nog verder optimaliseren van de ruimte. De school wilde uitbreiden, maar gezien het karakter van het pand en de locatie was de enige mogelijkheid om de (ongebruikte, gammele) zolder bij het gebouw te betrekken.

Om eenheid en verbinding tussen alle verdieping te genereren is een compleet nieuw trappenhuis geplaatst. Dit is zo transparant mogelijk gehouden, met open treden en glazen borstweringen. De brandscheidende puien die wegens brandweereisen verplicht waren zijn zo open mogelijk uitgevoerd. De deuren kunnen open blijven en sluiten bij brand automatisch.

De tweede tussenverdieping is getransformeerd tot leerlingwerkplekken, met ook hier raamopeningen die visueel contact met de lager gelegen lokalen mogelijk maken.

De twee schilddaken zijn door en plat dak met elkaar verbonden, hierdoor ontstond een zee van extra ruimte. Er zijn 3 ruimtes voor het personeel en een grote open ruimte die functioneert als kunst en cultuurlokaal. Een deur geeft toegang tot een klein dakterras.

Dak- en veluxramen zorgen voor voldoende daglicht en bieden tevens een panoramisch zicht op de binnenstad van Deventer. 

 
 
<h1>at-architect.nl sitemap:</h1> <a href="http://at-architect.nl/nl/home">home</a><br /> <a href="http://at-architect.nl/nl/architect">architect</a><br /> <a href="http://at-architect.nl/nl/ruimtelijk-advies-ontwerp">ruimtelijk advies &amp; ontwerp</a><br /> <a href="http://at-architect.nl/nl/projecten">projecten</a><br /> -<a href="http://at-architect.nl/nl/2015">2015</a><br /> --<a href="http://at-architect.nl/nl/--de-kapschuur-van-jo-daggert"> de kapschuur van Jo Daggert</a><br /> -<a href="http://at-architect.nl/nl/2014">2014</a><br /> --<a href="http://at-architect.nl/nl/de-wizard-obs-deventer">De Wizard OBS Deventer</a><br /> -<a href="http://at-architect.nl/nl/2011">2011</a><br /> --<a href="http://at-architect.nl/nl/hagenpoortschool-deventer"><b>hagenpoortschool, deventer</b></a><br /> -<a href="http://at-architect.nl/nl/2010">2010</a><br /> --<a href="http://at-architect.nl/nl/ennestraat-steenenkamer">Ennestraat, Steenenkamer</a><br /> -<a href="http://at-architect.nl/nl/2008">2008</a><br /> --<a href="http://at-architect.nl/nl/nieuwbouwwoning-spikvoorde-deventer">nieuwbouwwoning Spikvoorde Deventer</a><br /> --<a href="http://at-architect.nl/nl/uitbreiding-woning-wageningen">uitbreiding woning Wageningen</a><br /> -<a href="http://at-architect.nl/nl/2004">2004</a><br /> -<a href="http://at-architect.nl/nl/2002">2002</a><br /> --<a href="http://at-architect.nl/nl/pui-aan-de-graven-in-deventer">pui aan de Graven in Deventer</a><br /> --<a href="http://at-architect.nl/nl/uitbreiding-woning-amsterdam">uitbreiding woning Amsterdam</a><br /> -<a href="http://at-architect.nl/nl/2001">2001</a><br /> --<a href="http://at-architect.nl/nl/bongerdstraat-steenenkamer">Bongerdstraat, Steenenkamer</a><br /> -<a href="http://at-architect.nl/nl/2000">2000</a><br /> --<a href="http://at-architect.nl/nl/lege-knip-heerenveen">Lege Knip, Heerenveen</a><br /> --<a href="http://at-architect.nl/nl/verbouwing-rijksmonument-aan-de-graven-in-deventer">verbouwing rijksmonument aan de Graven in Deventer</a><br /> -<a href="http://at-architect.nl/nl/2000-2010">2000-2010</a><br /> --<a href="http://at-architect.nl/nl/projecten-stedenbouw">projecten stedenbouw</a><br /> <a href="http://at-architect.nl/nl/werkwijze">werkwijze</a><br /> <a href="http://at-architect.nl/nl/blog">inspiratie</a><br /> <a href="http://at-architect.nl/nl/links">links</a><br /> <a href="http://at-architect.nl/nl/actueel">actueel</a><br /> <a href="http://at-architect.nl/nl/contact">contact</a><br /> <a href="http://at-architect.nl/nl/disclaimer">Disclaimer</a><br /> <a href="http://at-architect.nl/nl/zoekresultaten">Zoekresultaten</a><br />